Duet met een dode : gebaseerd op teksten van Maurice Maeterlinck - Heirman, Loïs (S.l. : s.n., 2023)
Vertelt en - vertaalt twee eenakters uit de Petite Trilogie de la mort. In L’Intruse (De Indringer: 1890) waakt een gezin achter gesloten deuren bij een stervende zieke. In Les Aveugles (De Blinden: 1890) wacht een verdwaalde en verloren groep blinden op de terugkeer van hun gids. Stilte en stasis sluimeren doorheen beide werken en vormen het vertrekpunt voor Duet met een Dode: een stuk over angst voor het onbekende en het stille naderen van de dood. Zonder eenduidige antwoorden te willen bieden gaat ‘Duet met een Dode” een dubbele dialoog aan. Enerzijds met de figuur van Maeterlinck en diens vroege, mystieke Symbolisme. Anderzijds zingt het Noodlot in dit nieuwe theaterwerk een duet met haar bijna-tweelingzus: de dood.
Toneel opgevoerd in 'De Kleine sikkel. Nederpolder 2, 9000 Gent - 28 en 29 april 2023
Keywords: Maeterlinck, Maurice, -- 1862-1949.; toneel