Psychologie en geloof : een kroniek en een standpunt - van den Berg, J. H. (Jan Hendrik), 1914-2012 (Nijkerk : G.F. Callenbach, 1970)
Godsdienstpsychologie blijkt een tak te zijn binnen de psychologie: Van Den Berg gaat in dit werk na in hoeverre godsdienst belangrijk is voor wie we zijn.