Een religie zonder God - Loontjens, Pieter, 1906-1983 (Gent : O. Schelfhout, 1966)
Een klein werkje waarin aandacht besteed wordt aan het humanisme, het humanistisch verbond in België en Nederland en de relatie tussen de humanistische koepel en de christelijke koepel. De christelijke kerk maakt via auteur Loontjens in dit werk dus duidelijk dat beide koepels elkaars vijanden niet hoeven te zijn.