Kleine kinderen worden groot : kinderpsychologie voor opvoeders - Snijders-Oomen, Nanny (Anna Wijnanda Maria), 1916-1992 ('s-Hertogenbosch : Malmberg, 1959)
Een titel die duidelijk is: het kind wordt uitgebreid bekeken binnen de verschillende levensfasen, het eerste levensjaar, het tweede levensjaar, tot en met de puberteitsjaren, en de opvoed(st)ers krijgen meteen de nodige kennis mee om op een correcte manier om te gaan met deze kinderen. Er is ook aandacht voor afwijkende kinderen: verstandelijke defecten, karakterafwijkingen, zintuigelijke en lichamelijke gebreken en de opvoeding van het afwijkende kind.