Beknopte handleiding bij de Diagnostische Kriteria van de DSM-III - Koster van Groos, G. A. S. (Lisse : Swets & Zeitlinger, 1986)
De Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, kortweg de DSM, probeert via symptomen van de patiënt(e) een diagnose te stellen, waar dit vroeger veel afhankelijker was van de psychiater of psycholoog. Men probeert via dit systeem dus een zekere structuur te brengen in de verschillende ziektebeelden. Bedoeling is (en was) om tot een uniformere diagnose van de patiënt te komen, maar het laat zich raden dat tegenstanders van de "klassieke" psychiatrie dergelijke "veralgemening" graag aangrijpen om de hele psychiatrie met de grond gelijk te maken.