Famous depressives : ten historical sketches - Van Lieburg, M. J. (Marius Jan), 1951- (Rotterdam : Organon International, 1988)
In dit interessante werkje maken we kennis met tien (minder) beroemde mensen die blijkbaar heel veel last hadden van depressies: Michelangelo, Martin Luther, Arthur Schopenhauer, ... Alle tijden komen aan bod en zowel mannen als vrouwen passeren de revue: hoe hebben ze hun depressie precies verwerkt, wat was het resultaat van die depressies, ... Zo is de zelfmoord van dichteres Charlotte Stieglitz een verhaal dat aan de ribben blijft plakken.
Keywords: Ignatii de Loyola, -- 1491-1556.; Michelangelo Buonarroti, -- 1475-1564.; Grenville, Anne; Haller, Albrecht, von, -- 1708-1777.; Luther, Martin, -- 1483-1546.; Pankejeff, Sergius, -- 1887-1979.; Schopenhauer, Arthur, -- 1788-1860.; Stieglitz, Charlotte; Zimmermann, Johann Georg