De therapeutische gemeenschap en het traditionele psychiatrische ziekenhuis - Bierenbroodspot, Peter, 1928-2011 (Meppel : Boom, 1974)
Zenuwarts Bierenbroodspot legt in deze uitgave de twee modellen naast elkaar, enerzijds de klassieke psychiatrie en anderzijds de hedendaagse psychiatrie die je gerust kan omschrijven als een therapeutische gemeenschap. Hij legt gedetailleerd uit hoe beiden opgebouwd zijn en staat stil bij de vraag waar het klassieke model tekort schiet en aan welke noden de nieuwe psychiatrie dan wel moet voldoen ... en hoe dat in de praktijk gebracht kan worden.