Neurosenleer - Kuiper, P. C. (Pieter Cornelis), 1919-2002 (Arnhem : Van Loghum Slaterus, 1968)
Kuiper legt in dit werk systematisch de problematiek van de neurosen uit aan de lezer(es). Beginnend bij de algemene principes gaan we naar de bijzondere neurosenleer waarbij vooral aandacht geschonken wordt aan de hysterie: hysterie en aan hysterie verwante neurosen, hysterische neurosen bij vrouwen, hysterische neurosen bij mannen. Afsluiten doen we met dwangneurosen, depressies, verslaving en traumatische neurosen.