Depressie en muziek : preludium op een historisch thema - Organon Nederland; Van Lieburg, M. J. (Marius Jan), 1951- (Oss : Organon Nederland, 1988)
Het helende effect van muziek is al veel langer dan vandaag gekend en zien we niet alleen weerspiegeld in de psychiatrie en haar therapieën: de literatuurlijst van deze mooi geïllustreerde uitgave spreekt boekdelen: naast algemene titels zoals "Nouvelle méthode de guérir la mélancholie par la musique" gaan we ook op zoek naar sporen in de schilderkunst of de muziek zelf: "La mélancholie du peintre Hugo Vandergoes", "Mozart's illnesses and death", "Krankheit und Tod großer Komponisten", ... Een heel interessant werk over de geschiedenis van de muziektherapie.