Iatrogene laattijdige intestinale obstruktie - Van Waesberghe, A. (Leuven : KULeuven, 1965)
Stagewerk voor heelkunde dat A. Van Waesberghe maakte in zijn vierde jaar doctoraat tijdens het academiejaar 1964-1965, waarij hij verslag doet van een 37-jarige patiënte die binnen gebracht werd met een ver gevorderde intestinale obstructie (darmverstopping) maar 40 dagen na de operatie stierf. Van Waesberghe beschrijft heel gedetailleerd de onderzoeken, ingrepen, symptomen, het autopsieverslag en de vragen die bij dit laatste verslag de kop opsteken.