Vocabulaire de la psychanalyse : Jean Laplanche et J.-B. Pontalis ; sous la direction de Daniel Lagache. - Laplanche, Jean, 1924-2012; Lagache, Daniël, 1903-1972; Pontalis, Jean-Bertrand, 1924-2013 (Paris : Presses Universitaires de France, 1968)
Bij het woord "vocabulaire" (woordenschat) denkt een mens natuurlijk meteen aan een dictionaire, een woordenboek. Dat is dit werk eigenlijk ook, maar dan wel een heel uitgebreid woordenboek: alle begrippen zijn alfabetisch gerangschikt, vertrekkend bij "abréaction" en eindigend bij "zone hystérogéne", en wanneer je ziet dat de uitleg bij de term "abréaction" twee pagina's beslaat weet je meteen dat deze vocabulaire toch een beetje meer is dan het "gewone, klassieke" woordenboek.