Motivatie en persoonlijkheid - Maslow, Abraham H. (Abraham Harold), 1908-1970; Duijker, H. C. J. (Hubertus Carl Johannes), 1912-1983; Mok, Maurits, 1907-1989 (Rotterdam : Lemniscaat, 1972)
Maslow huldigt het idee dat fundamentele behoeften ten grondslag liggen aan de zelfontplooiing van de hedendaagse mens. Groeiwaarden, zelfverwezelijkingswaarden noemt hij deze behoeften die een trapje hoger staan dan de primaire behoeften zoals voedsel, slaap, sex en het streven naar veiligheid.
Keywords: Humanistische psychologie