The elderly person as a patient - Adams, Carol, 1948-2007; Kielholz, Paul, 1916-1990 (Köln : Deutscher Ärzte-Verlag, 1986)
Elke huisarts zal wel weten dat bejaarde patiënten een heel aparte groep vormen: dit boekje heeft de bedoeling dat je die oude patiënt(e) wat beter leert begrijpen, empathie is immers heel belangrijk wanneer je op zoek moet gaan naar de kwaal en het medicijn bij deze mensen. De inhoudstafel maakt duidelijk waar het hier allemaal om draait: biologische en medische aspecten van het oud worden, de praktische aanpak van ouderen, gevolgen van reuma, hoge bloeddruk door ouderdom, tumoren en hun gevolgen, seksualiteit bij ouderen, depressies, zelfmoordneigingen, ...