Les gauchers : prévalence manuelle et dominance cérébrale - Hécaen, Henry, 1912-1983; de Ajuriaguerra, Julián, 1911-1993 (Paris : Presses Universitaires de France, 1963)
Hécaen en de Ajuriaguerra onderzoeken in dit werkje het fenomeen van de linkshandigen: hoe vaak komt linkshandigheid voor, hoe ervaren deze mensen de dominantie van de rechtshandigen, wat is de band tussen linkshandigheid en bijvoorbeeld culturele of sociale factoren, ... ???