Rede en geweld : tien jaren filosofie van Sartre - 1950/1960 - Laing, R. D. (Ronald David), 1927-1989; Cooper, D. G. (David Graham), 1931-1986; Rijkens, Leo, 1937-1998; Sartre, Jean-Paul, 1905-1980 (Meppel : Boom, 1973)
Laing en Cooper zijn twee anti-psychiaters die hun aan Sartre ontleende existentialistische visie toegepast hebben op de psychiatrische praktijk. De belangrijkste werken van Sartre hebben ze samengevat in deze door Sartre goedgekeurde editie. Het werk verscheen oorspronkelijk in het Engels in 1964.