Ideology and insanity : essays on the psychiatric dehumanization of man - Szasz, Thomas S. (Thomas Stephen), 1920-2012 (New York : Anchor Books, 1970)
Een heel interessant werk over het misbruik dat sommige religies of politieke ideologieën maken van de psychiatrie om sommige mensen te demoniseren en onder het mom van "geestelijke gezondheidszorg" uit te schakelen, af te zonderen, ... Achteraan in dit werkje staat een alfabetische trefwoordenlijst en die spreekt boekdelen: abortion, anti-semitism, children (education, mental health ethic, ...), conduct (behavior), criminals and criminality, education, ethics, freedom, government, human relations, individualism, insanity, involuntary mental hospitalization, law, mental illness, moral values, negroes, the poor, psychiatry, religion, social controls, the state, ... Een beangstigende trefwoordenlijst is dat !!!
Keywords: Mental illness; Political prisoners; Psychiatry