Neurologie voor de algemene praktijk - Folkerts, J. F. (Jan Frederik); Van den Bergh, R. (Amsterdam : Elsevier, 1972)
Een heel mooi opgedeeld en prachtig geïllustreerd handboek waarin je een antwoord vindt op alle mogelijke vragen rond neurologie. Folkerts en van den Bergh hebben de redactie op zich genomen maar werden voor dit werk bijgestaan door een hele resem collega-specialisten. Een greep uit de inhoudstafel maakt meteen duidelijk hoe omvattend deze uitgave wel is: hoofdpijn, circulatiestoornissen van de hersenen en het ruggemerg, tumoren van de hersenen, hersenvliezen en wervelkanaal, ruggemergletsels, de epilepsieën, de comateuze patiënt, afasie, agnosie en apraxie, dementie, het cerebraal gestoorde kind, neurologische ziektebeelden bij het jonge kind, ...