Untitled - Arbus, Diane, 1923-1971; Arbus, Doon; Cuomo, Yolanda (London : Thames and Hudson, 1995)
Untitled is het enige deel van Diane Arbus' werk dat uitsluitend aan één project is gewijd. De foto's zijn genomen in psychiatrische centran tussen 1969 en 1971, tijdens de laatste jaren van Arbus' leven. Hoewel zij overwoog er een boek over te maken, is het overgrote deel van deze foto's nooit eerder gepubliceerd. De schoonheid van deze foto's is overdonderend en staan in schril contrast met haar vroegere werk: "Eindelijk wat ik zocht", schreef ze destijds. Untitled, het product van haar consequent onverzettelijke respect voor de werkelijkheid zoals zij die aantrof, is misschien wel Arbus' meest transcendente, meest romantische visie. Het is een viering van de eigenheid en verbondenheid van ieder van ons, en vraagt van ons wat het van haar vroeg: de moed om de dingen te zien zoals ze zijn en de genade om ze toe te staan gewoon te zijn. Voor Diane Arbus was dit waar het bij het maken van foto's om ging. Deze foto's hebben niets verhullends, tonen gewoon de werkelijkheid en schoonheid van de psychiatrische instelling, tonen de ontwapenende schoonheid van de patiënten in hun spel, hun zijn, los van alles en iedereen, de schoonheid van de mens achter de muren van de psychiatrie.