Go tell it to the mountains : reflecties op beeldende therapie - Nuyttens, Diederick; Stevens, Celien; Suenens, Kristien, 1981-; Thys, Erik, 1961- (Leuven : KADOC, 2023)
In het begin van de jaren 1960 introduceerde dokter Michel Outtier de creatieve therapie in het Universitair Psychiatrisch Centrum van de K0 Leuven. Hij probeerde via hun tekeningen zijn patiënten beter te begrijpen. Outtier ging op zoek naar de karakteristieken van ziektebeelden en de picturale consequenties ervan: zo tekenden paranoïde patiënten bijvoorbeeld vooral ogen. Kunstenaars die al dan niet ervaring hadden met psychiatrische zorg lieten zich inspireren door de collectie en dossiers van Outtier en vormden een echt kunstenaarsgezelschap binnen een "co-lab". Alles kaderde binnen het project "Zorgzaam (met) erfgoed", een initiatief van de Vlaamse overheid waarbij het Museum Dr. Guislain en KADOC KU Leuven vanuit hun eigen expertise de handen in elkaar sloegen. Het resultaat was deze tentoonstelling waarbij werk te zien was van Mo Bokema, Saskia Briffaerts, Emma Crombé, Suzanne De Boos, Tamara De Prest, Warre Dries, Heleen Grauwels en Cecilia Crombé, naast werk uit de dossiers en de collectie van dokter Outtier.