Ik en zelf : het ik - de schaduw - de syzygie: anima en animus - het zelf - Christus, een symbool van het zelf - Jung, Carl Gustav, 1875-1961; de Vries-Ek, Pety, 1944- (Rotterdam : Lemniscaat, 1982)
De inhoud van dit boek bestaat uit de eerste vijf hoofdstukken van Jungs Aion, een werk uit 1951, één van de laatste dingen die hij geschreven heeft. De hoofdstukken beschrijven enkele voorname begrippen van Jungs psychologie om te culmineren in de visie "Christus, een symbool van het zelf".