Alchemie : een inleiding tot haar symboliek en psychologie - von Franz, Marie-Louise, 1915-1998; Geurinck, Piet Hein (Amsterdam : Uitgeverij Schors, 1983)
Dit boek is gebaseerd op de transcriptie door Una Thomas van de lezingen die Dr. von Franz in 1959 hield aan het C. G. Jung instituut te Zurich. Het werk is prachtig geïllustreerd en nodigt uit verder te lezen. Ook de duidelijkheid en eenvoud van de teksten maakt dat eenieder zich aangetrokken kan voelen tot verdere lezing van deze uitgave.