Onze tijd en zijn toekomst - Jung, Carl Gustav, 1875-1961; Camerling, Elisabeth (Amsterdam : L.J. Veen, 1958)
In dit werk heeft Jung vooral aandacht voor de plaats die godsdienst heeft in ons leven: "de godsdienst als compensering van de massavorming" en "de houding van het Westen tegenover het probleem van de religie" zijn titels die niets aan de verbeelding over laten. Ook de eindzin van het boek is duidelijk: "Ik ben slechts bekommerd om het lot, het wel en wee van de individuele mens, die oneindig kleine eenheid, waar de gehele wereld van afhangt, dat individuele wezen, waarin - wanneer wij de zin van de Christelijke boodschap op de juiste wijze verstaan - zelfs God zijn doel zoekt."