Het ik en het onbewuste - Jung, Carl Gustav, 1875-1961; Meerloo, Joost A. M. (Joost Abraham Maurits), 1903-1976 (Den Haag : Servire)
Jung diept in dit werk het onbewuste uit, waarin zich de oerinstincten bevinden, de archetypen, en waarin de mens op zoek gaat naar zichzelf.