Antwoord op Job - Jung, Carl Gustav, 1875-1961; de Vries-Ek, Pety, 1944- (Rotterdam : Lemniscaat, 1978)
Vele mensen stellen zich de vraag of God wel zo rechtvaardig is als we denken: het boek Job laat immers een alles behalve goede en rechtvaardige God zien en is voor velen de spreekwoordelijke druppel om het geloof te laten vallen. Jung mag dan wel een grote en vrije geest zijn, het bestaan van God lijdt voor hem geen twijfel en in dit werk overtuigt hij aan de hand van het boek Job de lezer(es) van het feit dat God wel degelijk bestaat en wel degelijk een rechtvaardige God is. Een uitgave waarbij Jung dus de theologische toer op gaat en ons Godsbeeld even onder handen neemt.