Création et schizophrénie - Oury, Jean, 1924-2014 (Paris : Éditions Galilée, 1989)
Dit werk is een bundeling van teksten, discussies die in de periode 1986-1988 plaats hebben gehad tijdens verschillende seminaries rond de vraag: in hoeverre heeft schizofrenie invloed op de creativiteit van de patiënt? Is en blijft natuurlijk één van de belangrijkste vragen die het Museum Dr. Guislain zich stelt.