Tussen hysterie en vrouw : van Freud tot Lacan: een weg door honderd jaar psychoanalyse - Verhaeghe, Paul, 1955- (Leuven : Acco, 1996)
Verhaeghe heeft heel veel respect voor Freud en Lacan en toont dat ook in dit boek. Deze herdruk is herzien en daar waren twee belangrijke redenen voor. Toen dit boek voor de eerste maal gepubliceerd werd was Lacan amper gekend en waren zijn teksten amper verschenen: dat was in 1996 gelukkig verleden tijd en de auteur kon dan ook de originelen van Lacan gaan vergelijken met de theorieën van Freud. Een andere belangrijke verandering is niet zo echt te merken: Verhaeghe heeft in de praktijk ondertussen ervaren dat het verschil tussen hysterie bij man en vrouw minimaal is en wijst er ook op dat Lacan de hysterica langs de mannelijke kant plaatst. Verhaeghe spreekt dan ook liever van "het hysterisch subject" en past het boek ook in deze zin aan.