Beliefs : the collection ; concept and coordination - Grimaud, Emmanuel; Lombardi, Sarah, 1972-; Zanzi, Anic, 1961- (Milan : 5 Continents Editions, 2021)
Mensen denken bij het woord "geloof" meestal meteen aan religie, maar je kan geloof ook veel ruimer zien: geloof kan voor iemand iets totaal anders zijn dan een God. In dit boek een overzicht van werken uit de collectie Art Brut uit Lausanne die allemaal op één of andere manier te maken hebben met een zeker geloof, een geloof waar de maker of maakster van het werk in ieder geval heilig van overtuigd was. De klassiekers komen natuurlijk aan bod: Adolf Wölfli, Madge Gill, ... Meer dan alleen maar een verzameling afbeeldingen: de auteurs geven ook een woordje uitleg bij het thema "geloof".