Psychologische functieleer : theorie, techniek, toepassing - van Leyden, J. (Deventer : Van Loghum Slaterus, 1989)
Van Leyden Sr. gaat heel grondig te werk in dit handboek: na een korte inleiding die ons uitleg geeft bij de psychologische functieleer worden alle mogelijke lichaamsfuncties uitgebreid uit de doeken gedaan: lezen, verstaan, begrijpen, rekenen, beslissen, vergissen, herinneren, weten, spreken, bewegen en theorie komen heel gedetailleerd ter sprake. Voor wie de draad kwijt zou raken: naast de inhoudstafel bevat dit boek ook een register.