Dialogues - Deleuze, Gilles, 1925-1995; Parnet, Claire ([Paris] : Flammarion, 1996)
Deleuze en Parnet maken in deze pocket-uitgave eigenlijk een stand van zaken op: waar staan we nu, in 1996, eigenlijk ??? Eerst wordt uit de doeken gedaan wat een intervieuw eigenlijk is, en dan stappen we over op andere thema's: de superioriteit van de Engels-Amerikaanse literatuur, het einde van de psychoanalyse, de politiek, de actualiteit. Een eigenzinnige kijk waarbij vooral de discussie rond de psychoanalyse natuurlijk interessant is voor het museum Dr. Guislain.