Rümke, religie en godsdienstpsychologie : achtergronden en vooronderstellingen - Van Belzen, J. A. (Jacob Adrianus), 1959- (Kampen : J.H. Kok, 1991)
In 1939 publiceerde psycholoog-psychiater H.C. Rümke zijn boek "Karakter en aanleg in verband met het ongeloof". Hij beweerde dat ongeloof een ontwikkelingsstoornis is. Tot in onze dagen wordt het boek herdrukt: je mag dus gerust van een succesrijke titel spreken die een groot publiek weet te bekoren. Maar wat bedoelde Rümke precies met "God", "Geloof" en "overgave" ... en wat hebben de lezers er van gemaakt? Op deze vragen tracht van Belzen een antwoord te geven in deze uitgave.
Includes bibliographical references (p. 253-269) and index.
Keywords: Rümke, H. C., -- 1893-1967.; Rümke, Henricus Cornelius, -- 1893-1967.; Apologetics; Character; Psychology, Religious -- History -- 20th century; Religion -- History -- 20th century; Skepticism