Études de psychogénèse : observations, expériences et enquêtes sur le développement des aptitudes de l'enfant - Decroly, Ovide, 1871-1932 (Bruxelles : Lamertin, 1932)
In hoeverre hebben kinderen notie van kleuren, tijd, leeftijd, hoeveelheden, ..., zijn ze bezig met zoiets als (financiële, emotionele, ...) waarde of onderlinge competitie, ... ??? Decroly zoekt in dit boek een antwoord op al die vragen aan de hand van theoretische teksten en bijhorende tabellen en aanverwanten.