De mens in zijn verhoudingen : hoofdstukken uit de phaenomenologische psychologie - Janse de Jonge, A. L. (Adriaan Leendert), 1917-1965 (Utrecht : Erven J. Bijleveld, 1956)
In dit boek worden enkele hoofdproblemen uit de phaenomenologische psychologie nader uitgewerkt. In het eerste deel gaat alle aandacht naar de mens en zijn verhoudingen, tot zichzelf, tot de anderen, tot de werkelijkheid en tot zijn/haar lichaam. Het tweede deel gaat dan weer dieper in op enkele belevingsdualiteiten: echt en onecht, vreemd en eigen, binnen en buiten.