Het ik en de psychologie der massa - Freud, Sigmund, 1856-1939; van Suchtelen, Nico (Nicolaas Johannes), 1878-1949 (Amsterdam : Wereld-Bibliotheek, 1952)
Freud besteedt in dit werk o.a. aandacht aan het kudde-instict van de massa en de macht van twee kunstmatige massa's, zijnde de kerk en het leger.