Taal en verlangen : Lacans theorie van de psychoanalyse - Mooij, A. W. M. (Antoine Willem Michiel), 1944- (Meppel : Boom, 1975)
Taal speelde een belangrijke rol in de psychoanalytische theorie van Lacan: de mens drukt zich uit via taal, vertelt wat zijn verlangens en dromen zijn, vertelt op welk vlak hij/zij verschilt van de anderen, ... De mens kan je dan ook niet los zien van taal en cultuur, zo stelt Lacan.
Keywords: Lacan, Jacques, -- 1901-1981.; Psychoanalysis