Herinneringen, dromen, gedachten - Jung, Carl Gustav, 1875-1961; Jaffé, Aniéla, 1903-1991; Van Ree, Agaath, 1906- (Arnhem : Van Loghum Slaterus, 1963)
In het voorjaar van 1957 begon C. G. Jung zijn levensverhaal te vertellen: op vaste tijden had hij gesprekken met zijn medewerkster Aniela Jaffé en bereidde samen met haar deze tekst voor. In dit boek geen ontmoetingen met grote figuren (Freud is de enige uitzondering), geen oordelen over historische gebeurtenissen, alleen maar een verslag van zijn innerlijke ervaringen, blijkbaar het enige belangrijke dat er is. Onvergetelijke dromen die in zijn kindertijd begonnen, overweldigende ontmoetingen met het onbewuste en de "andere" werkelijkheid vormen de inhoud van deze autobiografie van het innerlijk. Dit boek is een openbaring voor hen die Jung alleen maar kennen uit zijn theorieën.