De surrealistische beweging en Lacan : een beklijvende ontmoeting - Dhaene, Sylvie, 1971- (Gent : Consulaat van Zweden, 1997)
Sylvie Dhaene toont in dit werk aan dat het gedachtengoed van de Franse surrealistische beweging, geleid door A. Breton, een onmisbare pijler was voor de ontwikkeling van de psychoanalyse in Freudiaans-Lacaniaans perspectief. De auteur maakt hierbij gebruik van een schat aan literaire bronnen en gemeenschappelijke interessepunten worden uitgelicht zonder daarbij de eigenheid van beide disciplines uit het oog te verliezen.
Keywords: Lacan, Jacques, -- 1901-1981.; Psychoanalyse -- Psychoanalytische beweging