Openbare werken vol. 1 - Allegaert, Patrick, 1954-; Haeverans, Jan; Marius, Bart (Veurne : Hannibal Books, 2022)
Wim Opbrouck is een artistieke duizendpoot: het grote publiek kent Wim vooral als acteur, zanger en presentator. Maar hij is ook een onrustige figuur, die al eens snel een blad papier, een bierkaartje of ander medium in handen zal nemen en vervolgens zijn gedachten de vrije loop laat. Dan denkt hij de meest gekke dingen, stelt zich de zotste dingen voor, laat zijn fantasie de vrije loop ... en vervolgens zet hij die dingen allemaal op papier: hij laat zijn kogelpen of potlood of stift over het papier of het karton gaan en geeft gestalte aan die gekke fantasietjes van hem. Dit boek geeft een overzicht van de tentoonstelling die plaats vond in het Museum Dr. Guislain waarbij het deze hersenspinsels los liet op het grote publiek. De expo was te zien van 26 juni 2022 tot 8 januari 2023.
Keywords: Opbrouck, Wim, -- 1969-.