Exhibiting the past : public histories of education - Herman, Frederik; Braster, Sjaak; del Mar del Pozo Andrés, María (Berlin : Walter de Gruyter, 2022)
Verschillende auteurs en historici laten ons in dit werk kennis maken met verschillende aspecten van de wereldwijde onderwijsgeschiedenis. Zo vinden we in de inhoudstafel bijvoorbeeld volgende veelzeggende titel terug: "Between nostalgia and trauma: representation of Soviet childhood in the museums of Latvia". Ook het seksueel misbruik in katholieke scholen komt ter sprake natuurlijk. De geschiedenis van het onderwijs is niet altijd even mooi om zien en lezen.