Wreeck geen quaedt, maer dwing tot goed : het Sint-Pietersveld, kruispunt van historische en maatschappelijke ontwikkelingen in Vlaanderen: 150 jaar Gemeenschapsinstelling Bijzondere Jeugdbijstand in Ruiselede 1849-1999. - De Brabandere, Rudi; Delange, Michaël; Gryspeerdt, Ignace; Nys, Vera; Stock, Robrecht, 1904-2000; Vandepitte, Paul, 1937-; Vanlandschoot, Romain, 1933- (Tielt : De Roede van Tielt, 1999)
Dit boek vertelt ons het verhaal van 150 jaar Gemeenschapsinstelling Bijzondere Jeugdbijstand in Ruislede (1849 - 1999). Het werk is heel mooi geïllustreerd met foto's, plannen, tabellen, ... Wanneer je het boek open slaat en gewoon wat begint te bladeren doorheen de uitgave krijg je bijvoorbeeld foto's te zien van de elektriciteitsfabriek, het werk op de velden en in de broeikassen, de schoolgebouwen voor kleuters, meisjes en jongens, de brouwerij, ... Een heel interessant werk waarbij bijvoorbeeld ook de nodige aandacht gegeven wordt aan de reglementen, de uniformen, ... 150 jaar jeugdbijstand in Ruislede is de moeite meer dan waard !!!