"Pas si loin l'un de l'autre" : Sigmund Freud-Aloïs Alzheimer: correspondance imaginée, établie et commentée:. - Basclet, Jean-Pierre (Paris : Fauves Éditions, 2015)
Sigmund Freud en Aloïs Alzheimer waren tijdgenoten: ze hebben nooit intens met elkaar gecorrespondeerd, maar stel je eens voor ... dat dat wel het geval had geweest, wat hadden ze elkaar dan geschreven, waar hadden ze over gediscussieerd, ... ??? Dit boek is, voor alle duidelijkheid, puur fictie: Basclet heeft een gefantaseerde briefwisseling tussen Freud en Alzheimer op papier gezet ... maar dan wel een briefwisseling zoals die volgens hem geschreven had kunnen zijn ... mochten ze ooit ... Deze imaginaire briefwisseling gaat vooral over de vraag: wat zijn de twist- ... en raakpunten tussen de visie van beide heren?
Fiction