Spel als therapie : werken met zieke kinderen - Lindquist, Ivonny, 1920-2018 (Rotterdam : Kooyker, 1977)
Dit boek is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met zieke of gehandicapte kinderen: dat kan zowel het verplegend personeel zijn als het gezin of de familie. Lindquist geeft een overzicht van de verschillende soorten groepen, het speelgoed dat het best bij hen past in hun ontwikkelingsniveau, het soort oefeningen waar ze nood aan hebben. Zuigelingen, grotere kinderen, spraak- en gehoorstoornissen, oogletsel, bewegingsstoornissen, psychische stoornissen en contacten met ouders komen allemaal aan bod. Geen illustraties: de uitleg wordt verondersteld duidelijk genoeg te zijn.
Keywords: Play therapy