Observatie van kinderen : aanwijzingen voor de observatie van kinderen in de leef- en leersituatie - Vedder, Reinier, 1926-2011 (Groningen : Wolters-Noordhoff, 1974)
Een handleiding voor de mensen die toezicht houden op kinderen tijdens het spel of in een groeps- of leersituatie. Enkele algemene regels zoals de boodschap niet te snel te interpreteren, enkele overkoepelende facetten zoals uiterlijk, intelligentie, drift, gevoel, ... en als afsluiter observaties in groep, tijdens het spel of in de leersituatie. Duidelijk bedoeld voor mensen die toezicht houden op groepen kinderen.