Communicatie met kinderen en pubers : gesprekstechniek en -methode - Rich, John (Rotterdam : Kooyker, 1977)
De auteur geeft in dit boek met veel voorbeelden aan hoe volwassenen de valkuilen kunnen omzeilen die altijd in een gesprekssituatie met een kind of puber kunnen opduiken. Rich behandelt niet alleen het gesprek met probleemkinderen maar geeft ook aan hoe de volwassene het beste kan communiceren over de alledaagse dingen met de jeugd in het algemeen.