Kleine psychiatrie : voor studenten en degenen die de psychiater vervangen of bijstaan - van den Berg, J. H. (Jan Hendrik), 1914-2012 (Nijkerk : Callenbach, 1966)
Een heel succesrijk boek. Dit werk bevat een korte beschrijving van de meeste psychiatrische syndromen en ziektebeelden, en van die neurologische en algemeen-medische afwijkingen die tot psychiatrische consequenties voeren. Trefwoorden zijn o.a. schizofrenie, anti-psychiatrie, epilepsie, manisch-depressiviteit, zelfmoord, toxicomanie, geslachtsziekten, oligofrenie, psychopathie, de dood en neurose.