Reconnaissance : exploring space and its hidden layers - Pil, Lut, 1961-; Van Breda, Bram (Leuven : Kadoc, 2019)
Kunstenaar Bram Van Breda laat zich inspireren door het Kadoc-archief en de Kadoc-kapel: de kapel is de plaats waar hij tentoonstelt, het archief levert hem het nodige bronmateriaal. Hij herschikt de realiteit, de geschiedenis, als het ware: foto's, brieven, textiel, ... worden in nieuwe lagen over elkaar gelegd, verbergen dingen of plaatsen dingen in een nieuwe context, trekken dingen uit hun verband die vervolgens samengevoegd worden tot nieuwe realiteiten. De geschiedenis van de kapel en de voorwerpen wordt herschreven door Bram.