Ich-Analyse : die Grundlage zur Vereinigung der Tiefenpsychologie - Szondi, Leopold, 1893-1986 (Bern : Hans Huber, 1956)
Psychoanalyticus Leopold Szondi legt in dit boek uit welke rol het zijn, het diepere "ik", precies vervult binnen de psychoanalyse en de dieptepsychologie.