Theorie des modernen Dramas (1880-1950); Versuch über das Tragische; Hölderlin-Studien. Mit einem Traktat über philologische Erkenntnis - Szondi, Peter, 1929-1971 (Frankfurt am Main : Suhrkamp, 1978)
Peter Szondi was een gevierd literatuurwetenschapper en filoloog: uitgaven als deze pocket verdienen dan ook een plaats in elke bibliotheek die aandacht heeft voor literatuurgeschiedenis.