Psychodiagnostik : Methodik und Ergebnisse eines wahrnehmungsdiagnostischen Experiments; (Deutenlassen von Zufallsformen); mit den zugehörigen Tests bestehend aus zehn mehrfarbigen Tafeln - Rorschach, Hermann, 1884-1922; Morgenthaler, Walter, 1882-1965 (Bern : Hans Huber, 1948)
Hermann Rorschach legt in dit boek de door hem ontworpen vlekkentest uit: eerst de theorie en vervolgens vele tabellen waarbij uitleg gegeven wordt over de verschillende interpretaties bij die test: hoe moet je de antwoorden interpreteren die de patiënten geven bij hun beoordeling van kleur, vorm, helderheid, ... ???