Trieb-Pathologie : Erster Band: Trieb-Analyse : Elemente der exakten Triebpsychologie und Triebpsychiatrie - Szondi, Leopold, 1893-1986 (Bern : Hans Huber, 1952)
Leopold Szondi was niet tevreden met het mensbeeld dat door Freud werd gepromoot in zijn psychoanalyse: de psychiater/psycholoog ging op zoek naar een mengvorm want hij was overtuigd dat de mens ook gedreven werd door niet te controleren driften die niet het resultaat waren van trauma's of wordingsprocessen maar gewoon aanwezig waren, diep in je, van bij de geboorte. Over die driften gaat het in dit boek.