Psychiatrie : ein Lehrbuch für Studierende und Ärzte - Kraepelin, Emil, 1856-1926 (Leipzig : Johann Ambrosius Barth, 1899)
Fraai geïllustreerd werk met tafels, foto's, grafieken, diagrammen, ... Zoals de titel aangeeft gaat dit volume dieper in op de klinische psychiatrie. In de inhoudstafel vinden we o.a. volgende trefwoorden terug: verwardheid, hypochondrie, alcoholisme, morfine, cocaïne, dementie, waanbeelden, melancholie, depressiviteit, paranoïa, epilepsie, hysterie, dwangneurosen, imbeciliteit, idiotie, ...
2 : Klinische Psychiatrie